Sälengodset - Mitt i SälenSälen kan faktiskt stoltsera med norra Europas allra största alpina skidområde. Det är ett verkligt drömresmål för alla som älskar utförsåkning i härliga och fantastiskt preparerade pister. Strax söder om Sälen ligger den lilla byn Berga som har blivit världsberömd i och med att starten av Vasaloppet alltid sker just här. Annars är Sälen en ganska liten fjällby med sina 625 bofasta invånare. Detta är dock en siffra som multipliceras med sig själv varje vintersäsong när de riktigt stora turistströmmarna anländer dit. Fjällanläggningarna och pisterna är många i området. Hundfjället, Lindvallen, Högfjället, Stöten, Näsfjället, Tandådalen och Kläppen är alla högkvalitativa och välkända anläggningar för alpin skidåkning. Mina damer och herrar: Detta är Sälenfjällen.


View

Vart ligger Sälen?

Sälen ligger i den västra delen av Dalarna, knappt 40 mil från Stockholm, drygt 46 mil från Göteborg och 75 mil från Malmö. Vägarna i området håller mycket hög standard, till stor del med anledning av att det under vintersäsongen samlas skidsugna turister i tiotusentals här. Vad många kanske inte tänker på så ofta är att norra Europas absolut största område för alpin skidåkning finns i den lilla fjällbyn Sälen, med sina lite drygt 600 bofasta invånare. 


Hur många skidbackar finns det i sälen?

Här kan man välja mellan hela 116 olika nedfarter, allihop av olika svårighetsgrad. Det fina med just Sälen är att man absolut inte behöver vara fullfjädrad skidåkare för att kunna njuta av backar och nedfarter. För grejen är att även om du aldrig har stått på ett par skidor, eller en snowboard, tidigare så kan du med lätthet lära dig den alpina skidåkningens ädla konst under dina dagar i Sälen. Här finns det nämligen pister som är extra ”snälla” och därmed helt perfekta för nybörjaren att prova på. Givetvis finns det även pister som är både brantare och svårare här. ”Svarta” pister som erbjuder den erfarne skidåkaren riktiga utmaningar att bita i.


När det gäller frågan om boende så kan vi berätta att utbudet i Sälen är mycket stort och varierat. Det finns boenden för alla smakriktningar, skulle man kunna säga. I Sälen hittar du nämligen allt från äkta fjällstugor och lägenheter till de där riktigt lyxiga hotellen. Oavsett vilken typ av boende som du är på jakt efter så kan vi lova dig att du kommer att hitta exakt vad du önskar dig i Sälen.


Vad kan man göra i Sälen? 

Ja, förutom alpin skidåkning i absolut världsklass i perfekt pistade nedfarter samt givetvis även längdskidåkning så bjuder Sälen på en hel uppsjö av kringliggande aktiviteter som man kan ägna sig åt. Hundspann är ett sådant exempel. Här finns även ett härligt äventyrsbad och inomhussurf, ett flertal restauranger, pubar, spa, bio och för den som vill handla och tillaga sin egen mat finns det givetvis ett antal mataffärer att välja mellan. After Ski och dans samt annan typ av underhållning finns det givetvis också här.


Man skulle med lätthet kunna säga att allt det där som du är van vid hemifrån finns på plats i Sälen. Givetvis är Sälen anpassat för barnfamiljer med massor av bus.


Boka Boende i Sälen

I Sälen finns många olika sorters boende, anpassade för varje smak och behov. På Sälengodset erbjuder vi er att hyra stuga i sälen för er som söker det perfekta stället att bo på under er vistelse i fjällen. Oavsett om ni vill hyra stuga i Sälen, boka en stuga med plats för hela familjen eller arrangera en lyxig vistelse i fjällen, har vi något för er.


Våra boendealternativ inkluderar allt från lyxiga stugor till stora stugor i Sälen med upp till 20 bäddar, lämpliga för större grupper eller familjesammankomster. För den som önskar det lilla extra erbjuder vi även möjligheten att hyra lyxiga stugor i Sälen, där komfort och hög standard står i fokus för en oförglömlig fjällupplevelse.


När ni hyr stuga av Sälengodset får ni tillgång stora boende och lyxiga boende i sälen. Om ni är ett större sällskap som vill hyra stor stuga eller hyra lyxig stuga i Sälen har Sälengodset det ni letar efter.  Vi hyr ut stort boende och lyxigt boende i Sälen. Våra stugor i sälen är utrustade med senaste teknik och bekvämligheter. Om ni drömmer om att vakna upp till en fantastisk utsikt över fjällen, är våra stugor i Sälen det perfekta valet. För de som önskar ett större boende, erbjuder vi stora stugor i Sälen samt lyxiga stugor för den som vill ha det där lilla extra.


Oavsett om ni vill hyra stuga eller hyra stugor i fjällen, utforska stugor i Sälen eller arrangera en lyxig stuga, låt oss på Sälengodset hjälpa er att skapa oförglömliga minnen.


Boka ert nästa äventyr hos oss på Sälengodset – där magiska fjällupplevelser börjar. Med ett brett utbud av stugor, från lyxiga till stora boenden, är vi säkra på att vi kan erbjuda det perfekta boendet för er nästa fjällresa. Välkommen till Sälen, välkommen till Sälengodset.

Sälen är en magisk plats som erbjuder något för alla, oavsett årstid. Utforska de majestätiska Sälenfjällen och njut av aktiviteter året runt. Kolla det aktuella vädret i Sälen för att planera din dag på bästa sätt.

Land smidigt på vår närliggande flygplats och upplev sommarens äventyr med vandring och olika träningsevent. Upptäck stugområdena och njut av toppklassiga skidanläggningar på vintern.

Deltag i det legendariska Vasaloppet och utforska Sälens skönhet. Prova olika träningsformer och upplev Sälen under sommaren. Välkommen till Sälen, en plats för alla årstider och äventyr!

Valda boenden