UPPLEV VÅRENS OCH SOMMARENS ÄVENTYR I SÄLEN 

DIN GUIDE TILL SÄSONGSBÄSTA EVENEMANG

Sälen, en verklig pärla i det svenska fjällandskapet, bjuder inte bara på storslagen natur utan även ett rikt utbud av aktiviteter och evenemang för alla åldrar och intressen. Från spännande skidtävlingar till musikfestivaler och unika ultratrail-lopp, finns det något för varje äventyrare i detta vackra område. Låt oss ta en titt på några av säsongens mest spännande evenemang.


Påskfirande med Tradition och Äventyr (28 Mar - 31 Mar 2024)

Påsken i Sälen är en fest fylld med traditioner och äventyr. Uppåt Väggen av EQPE, ett prestigefyllt evenemang, samlar åskådare och deltagare för en spännande tävling som blir höjdpunkten på påskafton.


SkiStar Winter Games Sälen (9 Apr - 13 Apr 2024)

En samlingsplats för skidåkningsentusiaster där deltagare på olika nivåer visar upp sina färdigheter i nedförsåkning under spännande tävlingar.


Ski & Rock: Säsongsavslutning med Festivalstämning (11 Apr - 14 Apr 2024)

Ski & Rock erbjuder en perfekt avslutning på skidsäsongen med en festivalatmosfär som kombinerar fantastisk vårvinterskidåkning med livlig underhållning.


Walter Wallberg Camp 2024 (18 Apr - 19 Apr 2024)

Ett läger för skidåkare på alla nivåer där deltagarna får chansen att förbättra sina tekniker under ledning av erfarna instruktörer.


Uka Pain Ultra Trail (Älvdalen) (24 Maj - 26 Maj)

Vid sidan om de traditionella evenemangen i Sälen finns det en unik utmaning för ultratrail-löpare: Uka Pain Ultra Trail i Älvdalen. Detta tuffa och utmanande lopp tar löparna genom de vackra men krävande terrängerna runt Älvdalen, där deltagarna får testa sina gränser i en naturskön miljö. (Distanser 12KM, 28KM, 50KM, 100KM, 100 Miles)


Fjällmaraton Sälen av EQPE (31 Aug 2024)

Detta evenemang är en dröm för löpare och naturälskare, med banor som sträcker sig genom Sälens vackra landskap.


Cykelvasan (10 Aug 2024)

En utmanande terrängcykeltävling som tar deltagarna från Sälen till Mora genom vackra landskap.


Ultravasan (17 Aug 2024)

Ett ultralöparäventyr där deltagarna tar sig an den klassiska sträckan från Sälen till Mora, en upplevelse som börjar i gryningen för en magisk start.


Hyra stuga i sälen hos Sälengodset, Låt äventyret börja

Återvändande till Sälens spännande evenemangsutbud under våren och sommaren, med allt från påskfiranden till Skistar Winter Games, festivalen Ski & Rock, Walter Wallberg Camp för skidåkare, den utmanande Uka Pain Ultra Trail i Älvdalen, det natursköna Fjällmaraton av EQPE, Cykelvasan och Ultravasan, blir det tydligt hur Sälens dynamiska landskap förvandlas till en lekplats för äventyr och festligheter. Dessa evenemang erbjuder inte bara en chans att utmana sig själv fysiskt och mentalt men också en unik möjlighet att uppleva det vackra landskapet och den gästvänliga atmosfären som Sälen är känt för.


Sälen, en destination som lockar besökare året runt, är inte bara en plats för skidåkning och snowboarding under vintern utan också ett centrum för kulturella och sportsliga aktiviteter under de varmare månaderna. Det är här, i denna mångsidiga och välkomnande miljö, som besökare kan finna glädje i allt från lugna vandringar i fjällen till spännande tävlingar och festivaler som vibrerar av energi och musik. Sälen bevisar gång på gång att det är en plats där äventyr, gemenskap och naturens skönhet sammanflätas på ett sätt som lämnar varje besökare med djupa intryck och ett längtan efter att återvända.


Så oavsett om ditt intresse ligger i att hyra stuga i Sälen för en lugn retreat, att ta sig an utmaningen med 20 bäddar i Sälen för ett stort sällskap, eller att dyka in i en lyxig stuga Sälen, erbjuder Sälen en oslagbar kombination av aktiviteter och avkoppling. Det är denna unika mix av erfarenheter som gör Sälen till den ultimata destinationen för alla som söker efter en oförglömlig vår eller sommar fylld med äventyr, musik, sport och naturskönhet
Gör din Sälenresa extraordinär med en vistelse på Sälengodset, där lyx möter natur. Våra två stugor erbjuder oöverträffad komfort och elegans, perfekt för både avkoppling och äventyr i fjällen. Med Sälengodset som bas kan du enkelt delta i Sälens spännande evenemang och aktiviteter. Oavsett om du är här för skidåkning, vandring eller bara för att njuta av fjälluften, är Sälengodset den ultimata utgångspunkten. Boka din nästa oförglömliga semester hos oss och upplev Sälen i exklusiv stil.

Boka boende på Sälengodset

Upptäck våra senaste inlägg om lyxiga stugor i Sälen och följ oss på Instagram. Få tips om sommarens äventyr, träningsresor, och njut av Sälen året runt. Besök även Sälen botaniska trädgård och håll koll på längdskidspårens status. Läs mer på vår blogg.

Valda boenden