Utforska Sälen Botaniska Trädgård

En Grön Oas i Fjällvärlden

Nestlat i det majestätiska landskapet av Sälenfjällen, där naturens underverk utbreder sig så långt ögat kan nå, gömmer sig en särskilt fascinerande pärla – Sälen Botaniska Trädgård. Denna unika plats är inte bara en hyllning till den skandinaviska floran utan också en inspirationskälla för både den nyfikna besökaren och den passionerade botanikern. Sälen Botaniska Trädgård står som Sveriges högst belägna botaniska trädgård, en titel som bär med sig en unik charm och ett ansvar att bevara och presentera alpin flora på ett sätt som få andra platser kan.


En Resa Genom Flora och Fauna

Drivs med passion och engagemang av den ideella föreningen Sälen's Fjällbotaniska Vänner, breder trädgården ut sig över cirka 4,000 kvadratmeter. Här kan besökarna uppleva och lära sig om över 1,300 noga etiketterade växter, med ett speciellt fokus på arter som naturligt hör hemma i Sälenområdet samt alpina arter från hela Europa. Sälen Botaniska Trädgård är en plats där den sällsynta öländska alvaren får en ny chans att blomstra, och där besökare ges möjlighet att fördjupa sig i botanikens underbara värld.


Mer än Bara En Trädgård

Trädgården är inte endast en fröjd för ögat; den är också en plats för lärande, reflektion och avkoppling. Här kan man tillbringa timmar med att vandra bland de välarbetade stigarna, sitta vid en lugn damm, eller helt enkelt njuta av stillheten och den friska fjälluften. För dem som söker en djupare förståelse, erbjuder trädgården inte bara skyltar som beskriver växternas ursprung och egenskaper utan också organiserade visningar som kan berika besöket med intressanta fakta och berättelser.


HYRA Boende i Sälen – Sälengodset

För de som drömmer om att uppleva denna botaniska oas och mer av Sälens förtrollande landskap, erbjuder Sälengodset en perfekt utgångspunkt. Med en exklusiv samling av stugor och hus som erbjuder oöverträffad komfort och stil, står Sälengodset redo att göra din vistelse i Sälen oförglömlig. Varje boendealternativ är unikt utformat för att smälta samman lyx med fjällvärldens naturliga skönhet, från moderna bekvämligheter och design till den varma och inbjudande atmosfären som gör att man känner sig som hemma.


Vare sig du föredrar en aktiv dag ute på fjället, en lugn stund i botaniska trädgården, eller en avkopplande kväll framför eldstaden, har Sälengodset det perfekta alternativet för dig. Deras hus är särskilt lämpade för både stora grupper och intima sällskap, med faciliteter som inomhus- och utomhusjacuzzi, bastu, och rymliga sällskapsytor som gör varje samling speciell.


En Oslagbar Kombination

Kombinationen av Sälens natursköna landskap, den enastående skönheten i Sälen Botaniska Trädgård, och den exklusiva bekvämligheten som erbjuds av Sälengodset skapar en oslagbar semesterupplevelse. Besökare uppmuntras att ta del av allt som denna unika region har att erbjuda, från vandring och skidåkning till avkopplande dagar

För mer information, besök Sälen Botaniska Trädgårds officiella webbplats: www.salenbotaniska.se

Läs om din drömsemester i Sälen och följ våra äventyr på Instagram. Få tips om sommarens aktiviteter, träningsresor och året runt upplevelser. Besök Sälen botaniska trädgård och håll dig informerad om längdskidspårens status. Upptäck mer på vår blogg.

Valda boenden