Hyr Stuga i Sälen

Upptäck Skidparadiset för alla Åkare


Sälen är inte bara ett vackert fjällområde i Sverige, det är också ett skidparadis som erbjuder något för alla åkare. Med flera stora skidområden att välja mellan, inklusive Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället, är Sälen det ultimata resmålet för en oförglömlig vintersemester. Oavsett om du är nybörjare, erfaren åkare eller åker med familjen, finns det backar och faciliteter som passar just dina behov. Ta chansen att upptäcka de fantastiska skidområdena i Sälen och njut av en vinterupplevelse utöver det vanliga.


Att hyra stuga i Sälen från Sälengodset erbjuder inte bara en exklusiv och komfortabel vistelse mitt i den svenska fjällvärldens majestätiska skönhet, utan garanterar även enkel tillgång till områdets omfattande liftsystem. Med en strategisk placering är du aldrig mer än 15 minuter bort från det pulserande hjärtat av Sälens skidområden, vilket gör det enkelt att maximera din tid på skidorna. Sälengodset ger dig den unika möjligheten att bo i lyx samtidigt som du har Sälens bästa backar och liftar inom bekvämt räckhåll, perfekt för både passionerade skidåkare och de som föredrar lugna dagar i snön. Denna optimala mix av läge, lyx och tillgänglighet gör det till ett idealt val för den som söker det lilla extra under sin skidsemester i Sälen.

Valda boenden

Guide till Sälens Skidanläggningar

Sälen är känt för att vara ett av Sveriges populäraste skidområden och erbjuder flera olika skidorter med varierande terräng och faciliteter. Här är en beskrivning av de största skidområdena i Sälen:


Avstånd från Sälengodset och Fjällgodset

Sälengodset och Fjällgodset ligger bra belägget i sälen för att enkelt och snabbt nå de olika skidsystemen: Nedan finns en lista på avstånd i minuter med bil till de olika skidanläggningarna:

Högfjället: 4 min med bil

Tandådalen: 9 min med bil

Lindvallen: 6-9 min med bil

Hundfjället: 15 min med bil

Kläppen: 23 min med bil


Lindvallen 

Lindvallen Skidanläggning är en av Sveriges främsta destinationer för vintersport och äventyr. Beläget i det natursköna Dalarna, erbjuder Lindvallen enastående skidbackar, moderna liftsystem och ett brett utbud av aktiviteter för att locka skidåkare och äventyrsentusiaster från när och fjärran. I denna artikel kommer vi att utforska de fantastiska funktionerna och upplevelserna som gör Lindvallen Skidanläggning till en perfekt resmål för vinteräventyr.


Backarna i Lindvallen Skidanläggning

Lindvallen Skidanläggning är känd för sina imponerande skidbackar som passar alla skidåkarnivåer. Oavsett om du är nybörjare eller expert, kommer du att hitta en backe som passar dina färdigheter och utmanar dig. Anläggningen erbjuder även off-pist-möjligheter för dem som söker extra spänning och äventyr. Med välpreparerade backar och snösäkra förhållanden kan besökarna njuta av skidåkning av högsta kvalitet under hela säsongen.


Modern Liftinfrastruktur

Lindvallen Skidanläggning har investerat i en modern liftinfrastruktur för att säkerställa smidig och effektiv transport av skidåkare. Med flera liftar som tar dig upp på bergen snabbt och bekvämt minskar väntetiden och ökar åktiden. De moderna liftarna är också användarvänliga för både vuxna och barn, vilket gör det enkelt att ta sig runt på anläggningen och maximera skidupplevelsen.


Äventyrsbad, Bio och SPA

Förutom skidåkning erbjuder Lindvallen Skidanläggning en rad andra aktiviteter som passar hela familjen. För barnen finns det barnområden med speciellt anpassade backar och liftar där de kan lära sig åka skidor på ett tryggt och roligt sätt. För de äventyrslystna finns det även möjligheter till snowboarding, snöskovandring och snöskoterturer i de omgivande skogarna. Efter en dag i backarna kan besökarna också njuta av spa- och wellnessfaciliteterna, Äventyrsbadet i Experium eller en film på biografen. Lindvallen Skidanläggning har verkligen något för alla.


Mat och dryck

Lindvallen Skidanläggning erbjuder även ett varierat utbud av restauranger och caféer där besökarna kan njuta av god mat och dryck. Här kan du smaka på traditionell svensk mat eller internationella rätter i en av de mysiga restaurangerna. Det finns också caféer där du kan ta en paus och njuta av en varm dryck eller läcker bakelse. Efter en lång dag i backarna är det en perfekt avslutning att sitta ner och njuta av mat och dryck i trevlig atmosfär.Högfjället 

Beläget i den vackra fjällvärlden i Dalarna erbjuder Högfjället bra skidåkning, moderna faciliteter och natursköna omgivningar. Med ett mindre utbud av backar, familjevänliga aktiviteter och närheten till andra skidorter i Sälenområdet är Högfjället ett bra resmål för familjer och naturälskare.


Skidåkning i Högfjället

Högfjället är inte känt för sina utmärkta skidbackar för alla nivåer av skidåkare. Snarare ett bra alternativ när man vill ha nära till restuaranger och afterski. Skidåkningen i Högfjället är känd för sin snösäkerhet och välpreparerade backar som garanterar utmärkta skidförhållanden under hela säsongen. 


Familjevänlig destination

Högfjället är perfekt för familjer som söker en rolig och minnesvärd skidsemester. Skidskolor och barnområden finns tillgängliga för att hjälpa barn att lära sig åka skidor och ha kul i snön på ett tryggt sätt. Skidskolorna har kvalificerade instruktörer som hjälper barnen att utveckla sina skidåkningsfärdigheter och bygga självförtroende på backarna. Det finns också andra familjevänliga aktiviteter som pulkaåkning, snölek, längdskidor, och hundspannsturer för att skapa underbara minnen för hela familjen.


Högfjällets omgivning

Högfjället ligger mitt i den vackra fjällvärlden, vilket ger fantastiska naturupplevelser och natursköna omgivningar. Den omgivande naturen är präglad av imponerande fjäll och vyer. Du kan ge dig ut på vandringsturer eller längskidor för att utforska den omgivande naturen och upptäcka dess skönhet på nära håll. Det finns också möjligheter till andra vinteraktiviteter som snöskoteråkning och hundspan i närheten.


Restauranger på Högfjällshotellet

Restauranger och shopping: Högfjället erbjuder ett urval av restauranger och caféer där du kan njuta av god mat och dryck. Här kan du smaka på traditionell svensk mat och internationella rätter i en trevlig atmosfär. Det finns också möjligheter till shopping i form av skidbutiker där du kan hitta allt från skidutrustning till kläder och accessoarer.Tandådalen

Tandådalen är en populär skidort belägen i den natursköna regionen Sälen i Dalarna, Sverige. Med sina enastående skidbackar, moderna faciliteter och fantastiska naturmiljöer är Tandådalen ett drömresmål för skidåkare och naturälskare. 


Skidåkning i Tandådalen

Tandådalen är känd för sina utmärkta skidbackar som lockar skidåkare i alla åldrar och nivåer av skicklighet. Här finns ett brett utbud av nedfarter som sträcker sig från lätta gröna backar för nybörjare till utmanande svarta backar för de mer erfarna åkarna. Backarna i Tandådalen är välpreparerade och erbjuder enastående skidförhållanden under hela säsongen. Med moderna liftsystem kan du enkelt ta dig upp på bergen och njuta av långa åk och spektakulär utsikt.


Familjevänlig destination 

Tandådalen är perfekt för familjer som söker en skidsemester tillsammans. Skidskolor och barnområden finns tillgängliga för att hjälpa barn att lära sig åka skidor och ha roligt i snön på ett säkert sätt. Skidskolorna erbjuder kvalificerade instruktörer som hjälper barnen att utveckla sina skidåkningsfärdigheter och känna sig bekväma på backarna. Dessutom erbjuder Tandådalen andra familjevänliga aktiviteter, som pulkaåkning och snölek, för att skapa underbara minnen för hela familjen.


Naturupplevelser och aktiviteter 

Förutom skidåkning erbjuder Tandådalen också en rad andra aktiviteter och natursköna upplevelser. Du kan ge dig ut på snöskovandring eller ta en guidad tur på skidor genom den vackra fjällnaturen. Det finns också möjligheter till hundspannsturer och snöskotersafaris för att utforska de omgivande områdena. Tandådalen ligger också nära nationalparker och naturreservat där du kan uppleva den rika svenska naturen och kanske få chansen att se vilda djur.


Restauranger i Tandådalen

Restauranger och caféer finns också tillgängliga där du kan njuta av läckra måltider och traditionell svensk mat. Efter en dag på backarna kan du koppla av och värma dig vid en brasa eller kanske besöka ett spa för att unna dig lite avkoppling och återhämtning.Hundfjället- Enastående skidupplevelser i natursköna omgivningar

Hundfjället i Dalarna, Sälen, är en av Sveriges mest populära destinationer för skidåkning och vinteräventyr. Beläget i den vackra regionen Dalarna erbjuder Hundfjället enastående skidbackar, moderna faciliteter och natursköna omgivningar. Med närheten till andra skidområden och ett brett utbud av aktiviteter har Hundfjället blivit ett eftertraktat resmål för både familjer och skidentusiaster. 


Skidåkning i Hundfjället

Hundfjället erbjuder enastående skidåkning för alla nivåer av skidåkare. Med välpreparerade pistade backar och ett varierande terräng, kan både nybörjare och erfarna åkare hitta utmaningar som passar deras färdigheter. Det breda utbudet av nedfarter gör att man kan variera skidåkningen och uppleva olika slags terräng. Hundfjället är också känt för sin snösäkerhet och har vanligtvis bra skidförhållanden under hela säsongen.


Hundfjällets liftsystem

Hundfjället har moderna liftsystem som säkerställer smidig transport av skidåkare. Med snabba och effektiva liftar kan du enkelt ta dig upp på berget och maximera din skidtid. Liftsystemet är också utformat för att vara användarvänligt och bekvämt för besökarna. Detta minimerar väntetiden och ger mer tid på backarna.


Familjevänligt: Hundfjället är perfekt för familjer som vill ha en rolig och minnesvärd skidsemester. Med barnområden, skidskolor och anpassade backar för barn, kan barn i alla åldrar lära sig att åka skidor i en trygg och rolig miljö. 


Hundfjällets natursköna omgivningar 

Hundfjället är omgivet av vacker natur och fantastiska vyer. Fjällmiljön skapar en unik atmosfär och ger skidåkare en oförglömlig upplevelse. Under skidåkningen kan du njuta av storslagna bergslandskap och fantastiska vyer över dalarna och skogarna. Det finns också möjligheter att utforska den omgivande naturen genom vandring eller längdskidor.


Aktiviteter utanför backarna i Hundfjället

För dem som vill ha äventyr och variation erbjuder Hundfjället också en mängd aktiviteter utanför backarna. Du kan ge dig ut på snöskoterturer, prova på hundspann eller utforska området på längdskidor. Hundfjället ligger också i närheten av andra skidområden och en transport lift förbinder hundfjället med Tandådalen, vilket ger möjlighet att utforska olika backar och aktiviteter inom området.


Sammanfattningsvis erbjuder Hundfjället i Dalarna, Sälen enastående skidupplevelser i natursköna omgivningar. Med välpreparerade backar, moderna liftsystem och ett brett utbud av aktiviteter är Hundfjället en idealisk destination för skidentusiaster och familjer. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare, kommer du att njuta av den fantastiska skidåkningen och de natursköna vyerna. Kläppen

Beläget i den vackra regionen Dalarna erbjuder Kläppen enastående skidåkning, moderna faciliteter och en rad aktiviteter som passar hela familjen. Med närheten till andra skidorter i Sälenområdet och ett brett utbud av familjevänliga aktiviteter har Kläppen blivit ett populärt val för skidentusiaster och barnfamiljer. 


Skidåkning i Kläppen

Kläppen är känt för sin skidåkning för alla nivåer av åkare. Med välpreparerade backar och varierande terräng kan både nybörjare och erfarna åkare hitta utmaningar som passar deras färdigheter. Kläppen erbjuder ett stort utbud av nedfarter, från lätta gröna backar till svarta backar för den mer erfarna skidåkaren. Skidförhållandena är vanligtvis utmärkta, och med moderna liftsystem kan du snabbt och smidigt ta dig upp på berget och njuta av skidåkning av hög kvalitet.


Kläppen för familjen

Kläppen är perfekt för familjer som söker en rolig och minnesvärd skidsemester. Med barnområden, skidskolor och anpassade backar för barn kan barn i alla åldrar lära sig att åka skidor i en trygg och rolig miljö. Skidskolorna erbjuder kvalificerade instruktörer som hjälper barnen att utveckla sina skidåkningsfärdigheter och ha kul på snön. Kläppen har också ett brett utbud av familjevänliga aktiviteter utanför backarna, inklusive pulkaåkning, snölek och Längskidor, vilket gör att hela familjen kan ha en underbar tid tillsammans.


Kläppens omgivning

Kläppen är omgiven av vacker natur och natursköna omgivningar. Det ligger i Dalarnas fjällandskap med fantastiska vyer över bergen och dalarna. Under skidåkningen kan du njuta av den friska bergsluften och den underbara utsikten. Kläppen erbjuder också möjligheter för naturutflykter och vandringar, där du kan utforska den omgivande naturen och upptäcka dess skönhet på nära håll.

Dessa skidområden i Sälen erbjuder en mängd olika aktiviteter och faciliteter för att passa olika åkarnas behov och preferenser. Oavsett om du är nybörjare, erfaren åkare eller åker med familjen, finns det något för alla i Sälens skidområden.


Hyra stuga i Sälen hos sälengodset

Att hyra stuga i Sälen hos Sälengodset innebär en skidsemester utöver det vanliga. Här kombineras lyxigt boende med otrolig närhet till Sälens skidbackar, där alla liftsystem är tillgängliga inom enbart 15 minuters avstånd. Sälengodsets stugor erbjuder en unik upplevelse av komfort, exklusivitet och bekvämlighet, omgivna av den storslagna svenska fjällnaturen. Oavsett om du är ute efter adrenalinfyllda dagar på skidorna eller avkopplande stunder i bastu eller bubbelbad, är Sälengodset det perfekta valet för en minnesvärd vistelse i Sälen.

Valda boenden